Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emniyetli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir emeklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı muayeneünde imal edilmelidir.

Yakınlarında yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun kırmızıınması muhtevain en önemli adımdır.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yakışır fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı ürkü pas sistemi ile muhatara anında kaçış düşünceının henüz hızlı ustalıklemesini esenlamaktadır.

Tamlanan merdivenler genelde örgünın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir hadise simultane çatı içinden kolaylık ve emin kaçışın esenlanması kucakin örgülırlar. Kanuni olarak da her örgüda bulunması zorunludur.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yani, baş ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak kucakin tasarlanmışken, ivedi çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emin boşaltma dâhilin kullanılan bir kapıdır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve yalın geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 ustalıklevi[değiştir

Yangın bapları montajı ayrı bir eksperlik gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona mütenasip olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki teknik özelliklere elverişli, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili sadık uygulanarak montajlanmalıdır. 

çatı sahipleri, yöneticileri veya yangın eminğinden sorumlu zevat aşağıdaki Yangın Bapsı Denetleme Kılavuzunu çok muteber bulabilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve albeni şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın bapsı, yaman yangın kapısı geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi gereken en önemli uzuv panik pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin münhala düşmesidir.

Report this wiki page